Bananbrød

Jeg har efterladt en lille del af mit hjerte i Guatemala.

Jeg elsker mentaliteten, sproget, maden, kulturen og ikke mindst de mennesker, som jeg er så heldig at have mødt i dette smukke land.

Jeg tilbragte kun knap hundrede dage i Guatemala, men det var længe nok til, at jeg forelskede mig, og at der sidenhen ikke skulle gå én eneste dag uden at mine tanker valfarter tværs over Atlanten.
Det kan være selv de mindste ting, der er skyld i dagdrømmeriet. Den anden dag faldt mine tanker på et lille lokalt bageri, udelukkende drevet af nonner, hvor der en fredag i måneden blev solgt det mest lækre bagværk og kager. Der blev solgt donuts med alverdens fyld, muffins, tærter og ikke mindst store, bløde og velsmagende bananbrød. Dén fredag var en god dag, og jeg gik altid derfra med poser fulde af lækkerier!
Jeg forsøgte i dag at gøre nonnerne efter med dette bananbrød, og jeg må indrømme, at der blev spist mere end et stykke og sendt en ekstra tanke eller to til mit elskede Guatemala.

Ingredienser:
4,5 dl hvedemel
1/4 tsk salt
1 tsk bagepulver
175 gram sukker
1 æg
70 gram smeltet smør
1 dl kærnemælk
3 modne, moste  bananer
150 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde:
– Forvarm ovnen på 160 grader varmluft
– Bland mel, bagepulver og salt i en lille skål
– I en anden skål piskes sukker, æg og smør sammen
– Tilsæt de tørre ingredienser og pisk sammen
– Tilsæt kærnemælk og bananer og pisk indtil du får en ensartet masse
– Hak chokolade og vend i dejen
– Smør en franskbrødsform med smør og fordel dejen heri
– Bag brødet i ca. 1 time eller til dejen ikke hænger fast, når du stikker en pind i
– Lad afkøle og nyd som det er eller med et godt lag tandsmør!

Bananbrød

Bananbrød