Blondie med brombær og nougat

Hvis du har en rest nougat fra julens konfektfremstilling, skal du læse med her.
De fleste af os er nok ved at være mættede af juleslik og -godter, men på trods af at denne blondie indeholder en del nougat, minder den mig slet ikke om julen. Mine tanker ledes derimod mod sommer og sol! Limen og brombærrene giver en tilpas syrlighed, så kagen virker let og frisk.
Kagen bliver kun bedre af en nat i køleskabet.


Ingredienser: 

– 100 gram smør
– 100 gram hvid chokolade
– 2 æg
– 85 gram sukker
– 60 gram hvedemel
– 50 gram hvid chokolade
– Revet skal fra 1/2 lime
– 100 gram nougat
– 10-15 frosne brombær

Fremgangsmåde: 
– Smelt smør i en gryde
– Smelt 100 gram hvid chokolade over vandbad
– Pisk æg, sukker og hvedemel til en luftig masse
– Hak chokolade og nougat i mellemstore tern, og tilsæt til dejen
– Tilsæt også limeskal og smeltet chokolade og vend forsigtigt rundt.
– Fordel dejen i en form (ca. 15 x 20) foret med bagepapir
– Stik brombærene i dejen og sørg for at de er dækket af dej
– Bag i en forvarmet ovn (200 grader, varmluft) i ca. 25 minutter
– Lad kagen køle helt af (gerne natten over)
– Tag den ud af formen og pres let på den med et tungt skærebræt
– Skær kagen i små bidder og spil!

 

Blondie med brombær og nougat

Blondie med brombær og nougat