Brownie med karamel Brownie med karamel

En rigtig svampet brownie er svær at stå for! Samtidig er den nem, hurtig og fungerer godt både kold og varm. I formiddags fik jeg en veninde på besøg til kaffe og kage, og kagen skulle gerne være en, jeg kunne forberede i går og blot tage ud af køleskabet i dag. (Jeg har stadig ferie fra studiet, og sætter pris på at kunne sove længe 😉 ) Det blev derfor til denne lækre brownie med karamel på toppen. Karamellen er lavet af kondenseret mælk, som skal koge i 4 timer – så det er ikke lige en kage man bikser sammen til ubudne gæster. Dog passer karamellen helt sig selv, og man kan blandt andet nå at bage brownien imens.
Jeg lavede kagen på 80% chokolade, hvilket gjorde at det blev en “jeg-kan-kun-spise-ét-stykke”-kage. Jeg er dog sikker på, at den også ville fungere rigtig godt med en lidt lysere chokolade og eventuelt pyntet med friske bær.

Ingredienser:

  • En dåse kondenseret mælk
  • 60 gram mørk chokolade
  • 110 g smør
  • 90 g sukker
  • 2 æg
  • 3 spsk kakao
  • ¼ tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 110 g mel
  • 10 g pistacienødder
  • 60 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

  • Pil mærkatet af dåsen med kondenseret mælk og kog den i ca 4 timer. Sørg for, at den hele tiden er dækket af vand.
  • Lad den køle ned og gem karamellen til senere
  • Smelt den mørke chokolade og smørret i en gryde
  • Tilsæt sukker, og lad det smelte med
  • Pisk æggene i blandingen
  • Tilsæt kakao, bagepulver, salt og hvedemel.
  • Hak nødder og chokolade groft og vend det i dejen.
  • Smør en springform og hæld dejen heri (Jeg brugte en form med en diamener på 16 cm)
  • Bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter (den må gerne være lidt klistret, når du stikker i den)
  • Lad kagen blive i springformen og lad den køle helt af
  • Hæld karamellen over kagen og stil den på køl i nogle timer (eller natten over)
  • Karamellen sætter sig ikke helt, så når du åbner springformen, vil den glide lidt udover kanterne.Brownie med karamel