Cashew butterCashew butter

 

Det er næsten en dødssynd ikke at kunne lide peanut butter. Jeg er heller ikke særlig vild med bacon, og jeg er aldrig rigtig blevet grebet af Harry Potter, Ringenes Herre eller Starwars. Der er nok en del, der ville mene, at sådan én som mig kan man ikke stole på!
Men gør det nu lige alligevel, når jeg siger, at denne cashew butter er virkelig lækker (og efter min mening bedre end både peanut butter og bacon tilsammen!)
Den indeholder en hel del energi, men er helt sikkert alle kulhydraterne værd! Desuden har cashewnødder et højt indhold af blandt andet jern, fosfor og magnesium.
Jeg har tilsat en smule chiafrø, da jeg synes, at den måde, de knaser på, passer ret godt til de grofthakkede nødder. Og så er der jo nærmest ikke det, chiafrø ikke er gode for!
Hvis du sværger til peanut butter, synes jeg, at du skulle give denne cashew butter et forsøg! 🙂

Ingredienser
2 dl cashewnødder
1 spsk. smeltet kokosolie
1 tsk chiafrø
1 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde

  • Hak 2 dl nødder i en minihakker.
  • Fortsæt lidt endnu… Nødderne bliver først til mel, og derefter til en klistret masse.
  • Tilsæt smeltet kokosolie, chiafrø og kakaopulver
  • Hak den sidste halve dl nødder groft og rør den i massen.
  • Hæld den på glas og sæt på køl (Det kan være svært at vente, men den er altså bedst, når den er kølet lidt ned. )

    Cashew butterCashew butter