citrusgranola

Det er endelig blevet fredag, og weekenden venter lige for døren. Jeg arbejder rigtig meget for tiden, og mine vagter starter ofte tidligt om morgenen. Det er ikke langsom morgenvækning og lækker morgenmad på sengen, der bliver prioriteret, når vækkeuret ringer kl 5.30. MEN i denne weekend har jeg fri, og det skal nydes til fulde!
Jeg har allerede her til morgen taget forskud på fridagene og lavet den lækreste citrus-granola. Det er hurtigt, nemt og lækkert at lave sin egen granola, og så bestemmer du helt selv, hvad du vil have i.
Jeg forsøger ihærdigt at undgå den klassiske efterårs-influenza, og propper mig selv med c-vitaminer for at styrke immunforsvaret. Måske det ikke nytter meget med den smule appelsin og citron, som er i denne granola, men det smager godt – og hvis det så også kan holde den irriterende influenza bare lidt på afveje, er jeg glad.

Ingredienser:
1 appelsin
1 citron
1/2 dl kokosolie
1/2 dl mørk sirup
1 dl honning
5 dl havregryn
1 dl quinoa
1 dl hel boghvede
1 dl grofthakkede mandler
1 knivspids salt
1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:
– Forvarm oven på 150 grader
– Skræl appelsinen og citronen og blend dem helt fint
– Smelt kokosolie, sirup og honning i en stor gryde og tilsæt appelsin- og citronsaften
– Hæld alle de tørre ingredienser i gryden og bland godt
– Fordel på en bageplade og bag i ca. 15 minutter
– Efter 15 minutter røres i granolaen, så kanterne ikke brænder på
– Bag yderligere 15 minutter
– Lad køle helt af, så du får lækre og knasende stykker müsli

 

Citrusgranola