Rødbedesuppe

Nyt år, nye vaner?
Eller har du bare, som jeg selv, fanget dig en ordentlig omgang januar-forkølelse og trænger til et skud vitaminer?
Denne suppe er smuk, lækker og super sund – og så opfylder den de fleste af mine nytårsforsætter. Jeg har nemlig lovet mig selv, at jeg skal spise flere grøntsager, mindre kød, og i og med at jeg i dette øjeblik poster opskriften her på bloggen, opfylder den mit sidste (og måske vigtigste) nytårsforsæt: Jeg skal blive bedre til at dele de mange opskrifter, som jeg har nedskrevet i min lille notesbog, med jer!

Til to personer
Ingredienser: 
– Olie til stegning
– 3 skrællede kartofler
– 350 gram skrællede rødbeder
– 100 gram røde linser 1 løg
– 1 økologisk appelsin
– 1 hvidløg
– 1 tsk ingefær
– 1 grøntsagsboullion opløst i 6 dl kogende vand
– 1 knivspids cayennepeber

Fremgangsmåde:
– Varm olien op i en gryde
– Skær kartofler, løg og rødbeder i tern
– Steg grøntsagerne med linserne i et par minutter
– Tilsæt saft og skræl fra appelsinen, hvidløg, ingefær, boullion og cayennepeber
– Lad simre i ca. 30 minutter eller til linser og grøntsager er møre
– Blend til en cremet suppe og kog videre i ca. 5 minutter
– Suppen er klar til servering!

RødbedesuppeRødbedesuppe