Dadelkugler med dulce de leche og pistacienødder

Du har garanteret lavet din egen dulce de leche før (og hvis ikke du har, er du virkelig gået glip af noget – så det er bare med at komme i gang!), men lad os lige genopfriske, hvordan du fremtryller den lækreste karamel med kun én enkelt ingrediens: kondenseret mælk. Det er så simpelt, men kan altså godt være lidt krævende (… tålmodighedskrævende… man skal veeente så længe på endelig at kunne smage på sagerne). Hvis du har mod på at sætte din tålmodighed på prøve, kommer her fremgangsmåden:
Du sætter en dåse kondenseret mælk i en gryde og fylder på med vand til dåsen er helt dækket. Herefter lægger du låg på gryden og holder vandet i kog i ca. 3 timer. Husk at sørge for at dåsen hele tiden er dækket med vand! Når de tre timer er gået, hælder du vandet fra og lader dåsen køle af i ca. en time, før du kan åbne og nyde karamellen.
Nå jamen.. Nu da du har fået lavet karamellen, synes jeg helt bestemt, at disse dadelkugler er et par skefulde karamel værd! Det tager ikke lang tid – i modsætning til kogningen af karamel! – at bikse sådan en omgang kugler sammen. Bløde, søde, pæne… jeg kunne blive ved med at komme med komplimenter til disse lækre sager, men jeg vil lade jer afprøve og bedømme selv.

Ingredienser:
15 mandler malet til mel
100 gram dadler uden sten
3 spsk usødet kakao
1 spsk smeltet kokosolie
2 spsk dulce de leche
2 spsk kokosmel
40 gram hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde:
– Blend mandelmel, dadler, kakao og kokosolie i en foodprocesser til en ensartet masse
– Tilsæt kokosmel og halvdelen af de hakkede pistacienødder
– Ælt godt sammen med fingrene (massen er reeet sej, så det er altså ikke et arbejde en ske kan klare – desværre)
– Rul 10 kugler (eller flere små – det bestemmer man jo helt selv) og tril dem i pistacienødderne
– Stil på køl i ca. en times tid og nyd dem!

Dadelkugler med dulce de leche og pistacienødder