Fil 24-01-2016 14.18.26Fil 24-01-2016 14.19.06Fil 24-01-2016 14.25.46

Galette er egentligt bare et smart navn for en tærte, der er lavet uden form. Den kan laves med alverdens fyld, både til desserter og hovedretter – fuldstændig ligesom en almindelig tærte.
Jeg havde en pose blommer i fryseren, som snart skulle bruges. Personligt synes, jeg at blommer og marcipan går ret godt sammen. Blommer og lakrids er heller ikke en hel dårlig kombination. Samtidigt elsker jeg blandingen af marcipan og lakrids, så hvorfor ikke mixe det hele i én mundfuld?
Hvis du, ligesom jeg, også er vild med blommer, marcipan og lakrids, vil du helt sikkert synes godt om denne galette!

Ingredienser
Dej:
75 g blødt smør
1 æg
40 g flormelis
ca. 150 g hvedemel

Fyld:
100 g marcipan
5 blommer
3 spsk lakridssirup
2 tsk lakridspulver

Fremgangsmåde:

  • Smuldr smørret i melet
  • Tilsæt æg og flormelis
  • Stil på køl et kvarters tid
  • Rul dejen ud i en cirkel, med en tykkelse på ca. ½ cm
  • Riv marcipanen fint og drys den på midten af dej-cirklen
  • Skær blommerne i halve og læg dem tæt sammen oven på marcipanen
  • Hæld lakridssiruppen over
  • Fold kanterne ind, så det meste af fyldet forbliver synligt.
  • Bag ved 200 grader alm. ovn i ca. 20 minutter.
  • Lad kagen køle lidt af (lakridsen er meget varm, lige når den kommer ud af ovnen!)
  • Drys med lakridspulver og nyd den med cremefraiche