Chokoladeboller smager dejligt, men dem man køber i supermarkedet, er sjældent særligt sunde og så mætter de altså heller ikke ret meget. Der er gods i disse boller samtidig med, at du får stillet din chokolade craving.
Dejen satte jeg over i går aftes og 20 minutter senere, kunne jeg tage dejlige, varme chokoladeboller ud af ovnen. De var egentlig tiltænkt madpakken, men det var altså svært at holde fingrene helt fra dem. Skulle hilse at sige, at de fungerer ganske udemærket som morgenmad 😉

Grove chokoladeboller
Ca. 12 boller 
Ingredienser:
3 dl koldt vand
2 dl yoghurt naturel
25 gram gær
2 tsk salt
2 spsk sukker
150 gram musli
2 spsk chiafrø
100 gram rugmel
400 gram hvedemel
150 gram grofthakket chokolade

Fremgangsmåde: 
– Opløs gæren i vand og yoghurt i en stor skål
– Tilsæt salt, sukker, musli, chiafrø og rugmel og rør grundigt rundt
– Tilsæt hvedemelen lidt ad gangen (dejen skal stadig være klistret)
– Tilsæt tilsidst chokoladen og rør rundt
– Tildæk skålen med film og lad hvile i køleskab natten over (ca. 10 timer)

– Tænd ovnen på 220 grader
– Form bollerne med en ske og bag dem i den varme ovn i 15-20 minutter