Havrekager med rosiner

Jeg er så heldig, at have et par ugers ekstra sommerferie, men min kæreste starter i skole i morgen, og derfor er dagen i dag blevet brugt på at lave lækre sager til at forsøde de lange skoledage.
Jeg er hverken vegetar eller veganer, men jeg kan sagtens følge nogle af de fordele, der er ved at skære ned for forbruget af animalske produkter. Derfor bliver der også oftere og oftere eksperimenteret med plantebaserede opskrifter i mit køkken, hvilket i dag resulterede i disse lækre og sunde(-re) kager  – perfekte til de de sene timer på uni.

 

Ingredienser: 
– 1/2 dl rugmel
– 1/2 dl hvedemel
– 2 dl havregryn
– 1/2 tsk natron
– 1/2 tsk bagepulver
– 1/2 tsk salt
– 1 tsk kanel
– 1 tsk vaniljepulver
– 2 spsk smeltet kokosolie
– 1 dl æblegrød
– 2 spsk sirup
– 1/4 dl HUSK
– 3/4 dl vand
– 1 dl rosiner

Fremgangsmåde: 
– Tænd ovnen på 175 grader varmluft
– Bland alle de tørre ingredienser
– Bland HUSK og vand, og lad det tykne
– Bland de resterende ingredienser (inklusiv HUSK-blandingen) med de tørre ingredienser og rør godt rundt
– Form 9 kugler og tryk dem lidt flade
– Bag i 15-20 minutter