Sommer i september? Skønt! Jeg nyder til fulde, at vejret endeligt er til vin på terrassen, bare ben og cykelture til stranden. Jeg tog sådan tortilla med kyllingesalat med ud i solen, og den smagte altså virkelig godt! Det er lidt en skam, at solen og det gode vejr har valgt at vise sig nu, hvor vi alle er startet på studie og job igen, men mon ikke en enkelt tortilla eller to i madpakken kan gøre dagen indenfor lidt nemmere?

Tortilla med kyllingesalat

Tortillas:
Ingredienser:
100 g hvedemel
100 g rugmel
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt spidskommen
1 dl vand
4 spsk olie

Fremgangsmåde:
– Bland mel, salt, bagepulver, spidskommen, vand og 2 spsk olie
– Ælt dejen sammen
– Del dejen i 6 små kugler
– Rul kuglerne hel tynde
– Opvarm en pande med den resterende olie og steg tortilla-pandekagerne én af gangen (ikke for længe, da de så bliver for hårde og vil knække)
– Hold dem varme og bløde under et fugtigt viskestykke til de skal bruges

Kyllingesalat:
Ingredienser
200 g kylling
2 spsk olie
2 store gulerødder
1 lille squash
5 radiser
2 dl yoghurt naturel
2 spsk mayonnaise
2 spsk sennep
Salt, peber og friske krydderurter efter smag
6 blade iceberg

Fremgangsmåde:
– Vendt kyllingen i olien og steg den i ovnen, ved 200 grader, i ca. 20 minutter
– Når kyllingen er kølet helt af, pilles den fra hinanden i små stykker
– Riv grøntsagerne fint
– Bland yoghurt, mayonnaise, sennep, krydderurter og krydderier og vend kylling og grøntsager heri.

– Læg et salatblad på en tortilla og fyld med kyllingesalat – velbekomme!
Tortilla med kyllingesalat