Denne “ret”, eller hvad man nu kan kalde den, er en mærkelig størrelse. Den er hverken salt eller sød, men på den måde, er den god hvis man både har cravings for det salte og det søde.
Under mit udvekslingsophold i Spanien fik jeg noget lignende, og har arbejdet videre med opskriften. Kort fortalt er der tale om tynde skiver squash vendt i pandekagedej, stegt i olie, drysset med salt og spist med sirup. Lyder det underligt? JA! Men hvis du kan vende dig til tanken om den underlige sammensætning, er de overraskende gode, og et forsøg værd!

Indbagte squash Indbagte squash

Ingredienser
1 squash
2 æg
1 dl mælk
2 dl hvedemel
Olie til stegning
Salt
Sirup

Fremgangsmåde

– Skær squashen i helt tynde skiver (gerne med et mandolinjern)
– Put dem i iskoldt vand, mens pandekagedejen laves
– Æg, mælk og mel piskes godt sammen
– Tag squash-skiverne op af vandet og tør dem godt af i et stykke køkkenrulle
– Varm godt med olie op i en dyb pande
– Vend squash-skiverne i pandekagedejen og steg dem i olien
– Bag skiverne i en forvarmet ovn på 150 grader i ca 10 minutter, eller til de er sprøde.
– Drys lidt salt, og hæld lidt sirup på pandekagerene
– Servér mens de stadig er varme

Indbagte squash