KålfrikadellerKålfrikadeller

Jeg kommer fra en familie, hvor der sættes stor pris på et godt stykke kød. Om det er en velstegt steak, en mør oksesteg eller hjemmelavede frikadeller, er du altid sikker på, at middagen falder i god jord!
Jeg har været på weekend hos mine forældre, og er blevet forkælet med lækkert kød i lange baner. Og kager! Vi har holdt forsinket julefrokost og eftersom, at min familie er lige så vild med at lave (og spise) mad, som jeg er, blev det til 7 forskellige retter til hovedret og 4 lækre hjemmebagte kager til dessert.
Fedtdepoterne er i den grad blevet fyldt op, og nu er der brug for masser af grøntsager!
Det blev til en lækker salat med små kålfrikadeller. Hvis du spørger min far (eller min kæreste for den sags skyld) kan man bestemt ikke kalde frikadeller for frikadeller, hvis ikke de indeholder kød. Hvis du spørger mig er dette i den grad frikadeller (og endda en rigtig god en af slagsen)!
Vi spiste dem med en lækker grøn salat med hytteost og guacamole. Hvis man som min far ikke kan undvære kødet, kan man jo blot servere kålfrikadellerne som tilbehør.
De er (virkelig) nemme, sunde og LÆKRE!

Ca. 32 mini kål-frikadeller

Ingredienser
– 250 g hvidkål
– 1 bagekartoffel
– 1 løg
– 1 fed hvidløg
– 2 æg
– 2 spsk hvedemel
– 1 tsk karry
– 2 spsk revet ost
– Salt og peber

Fremgangsmåde
– Skær kål og kartoffel i små tern og kog dem møre
– Snit løg og hvidløg
– Blend kål, kartoffel, løg og hvidløg til en ensartet masse
– Tilsæt de resterende ingredienser
– Put massen i en sprøjtepose og sprøjt små frikadeller ud på en varm pande (Da dejen er ret klistret, kan det godt være svært at forme frikadellerne med en ske)
– Lad dem blive brune på begge sider
– Læg frikadellerne på en bageplade og sæt dem i en 200 graders varm ovn i 20 minutter.

KålfrikadellerKålfrikadeller