pizza

Denne pizza er ret anderledes end en pizza Margherita fra den lokale pizzamand – bunden er langtidshævet og fyldet er lidt specielt, men den er tilpas snasket og sprød.
Fyldet af bacon, kalkun og avocado leder tankerne hen på en clubsandwich. Har du smagt de der pizza-burgere, man kan få? Jeg har stadig min første pizza-burger til gode, men clubsandwich og pizza er altså bestemt heller ikke en dårlig kombination!
Jeg kunne sagtens ty til denne opskrift næste gang mine pizza cravings melder sig (… hvis jeg altså kan holde ventetiden på de 12+ timer ud)
Det er selvfølgelig lidt en ulempe, at menuen skal være besluttet allerede dagen inden, men det er virkelig al ventetiden værd!

Ingredienser:
Pizzadej: 
– 1/2 liter vand
– 10 gram gær
– 15 gram fint salt
– 200 gram fuldkornshvedemel
– 700-800 gram hvedemel

Fyld:
– Mayonnaise
– Revet parmesan
– Frisk mozzarella i skiver
– Kogt kalkun i strimler
– Sprødstegt bacon
– Rødløg i tyndskårne skiver
– Friskkværnet peber
– Frisk basilikum
– Avocado

 

pizza

Fremgangsmåde:
– Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og fuldkornshvedemel.
– Tilsæt hvedemel lidt ad gangen til den er smidig og glat
– Ælt dejen i ca. 10 minutter
– Del dejen i 4 lige store portioner og lad hvile i køleskabet ca. 12 timer
– Tag dejen ud af køleskabet og lad hæve ca. 2 timer ved stuetemperatur
– Sæt en bageplade i ovnen og varm op til 300 grader
– Rul dejen til 4 pizzaer
– Smør bundene med mayonnaise, drys parmesan, fordel mozzarella, kalkun, bacon og basilikum på pizzaerne
– Skru ovnen nedpå 250 grader og bag pizzaerne én af gangen på den varme bageplade
– Skær avocadoen i skiver og fordel den på den bagte pizza