Italiensk mad er noget af det bedste, og det er sjældent, at der går en uge uden pizza, pasta eller en tredje italiensk klassiker på madplanen herhjemme. I denne uge blev det til disse kødboller i tomatsovs. Opskriften har jeg fået af en italiensk veninde, som har fået den af sin mor, som har fået den af sin mor, som har fået den af…… Den har i hvert fald været i deres familie i mange år, så jeg er meget beæret over, at jeg har fået lov til at  bringe lidt af deres familietradition her til Danmark – derfor gik jeg også all in på hjemmelavede soltørrede tomater (opskriften fandt jeg her hos Loui&Bearnaisen) og pasta.
Det blev en stor succes, og jeg kan sagtens forstå, at denne opskrift har varet ved i generationer.
Lykken bliver kun større af at man deler den – er det ikke det man siger? Så jeg takker min søde italienske veninde, og skynder mig at dele den med jer også. Bon appétit!

Kødboller i tomatsovs

Tomatsovs:
Ingredienser: 
1 løg
1 hvidløg
1 tsk olie
2 dåser hakkede tomater
3 spsk tomatpure
1,5 dl hvidvin
2 spsk tørrede tomater
1 tsk basilikum
1 tsk timian
2 spsk parmasan
1 dl fløde

Fremgangsmåde: 
– Hak løg og hvidløg fint, og steg dem i olien
– Tilsæt tomater, hvidvin og krydderurter og lad simre i en times tid.
– Blend sovsen fint og tilsæt parmasan og fløde
– Kog og lad simre indtil kødbollerne er færdige

Kødboller:
Ingredienser:
250 g oksefars
250 g kalve-/svinefars
1 æg
1 dl mandelmel
50 gram hakkede soltørrede tomater
1 dl parmasan
2 pressede hvidløg
2 spsk tomatpure
1 tsk oregano
1 tsk basilikun
2 spsk olie
Salt og peber
En pakke mozzarella
Smør til stegning

Fremgangsmåde: 
– Rør alle ingredienserne sammen, pånær mozzarellaen,  og stil på køl en halv times tid
– Fom 12 kødboller og steg dem på en dyb pande
– Hæld den færdige tomatsovs over kødbollerne
– Skær mozzarellaen i skiver og læg dem ovenpå kødboller og sovs
– Bag i en 180 graders forvarmet ovn i ca. 15 minutter eller til osten er smeltet

– Server med pasta 🙂
Kødboller i tomatsovs