Snaskede, knasende og liiidt sundere. Lyder det lækkert? Ja? Så prøv denne opskrift på kokostænger med karamel! Alle tre lag er lavet på plantebaserede ingredienser – altså helt laktosefrie og tilmed glutenfrie. Jeg hører ikke til kategorien af mennesker, der undgår al form for sukker, gluten og laktose, men når resultatet ender som dette, er jeg stor fan! Det skader jo ikke med sundere alternativer – så kan man jo snuppe en ekstra med lidt bedre samvittighed!
Ved et hurtigt kig på ingredienslisten ser den voldsom lang ud, men ved nærmere eftersyn vil du se, at mange af ingredienserne går igen. Faktisk består denne skønhed kun af 8 forskellige ingredienser – mange af dem står garanteret allerede i køkkenskabet – så det er bare med at komme i gang 🙂

Kokosstænger med karamel

Ingredienser
Kokosbund:
2 dl fintmalet kokosmel
en knivspids salt
3 spsk sirup
2 spsk kokosolie

Karamel:
3/4 dl mandler
1 tsk tahini
2 spsk sirup
2 spsk smeltet kokosolie
1 tsk vaniljepulver
En knivspids salt

Chokoladecreme:
2 spsk smeltet kokosolie
1 dl kakaopulver
2 spsk sirup

Fremgangsmåde

Kokosbund:
– Tænd ovnen på 175 grader, alm. ovn
– Beklæd en 8×8 cm form med bagepapir
– Blend alle ingredienserne sammen
– Pres massen i formen og bag den i ca. 15 minutter, eller til den er lysebrun
– Lad køle helt af

Karamel:
– Blend mandler og tahini til en ensartet, blød masse
– Hæld mandelmassen og de øvrige ingredienser i en gryde og lad det hele smelte sammen
– Lad karamellen køle lidt af, inden den hældes på den kolde kokosbund

Chokoladecreme:
– Rør kakao, kokosolie og sirup sammen til en glasurlignende creme
– Hæld den på kokosbunden med karamel, og lad stivne

Når de tre lag er kølet helt af (HELT af – det er svært at vente, men hvis ikke de er helt kolde, vil de flyde ud til siderne, når formen fjernes) fjernes formen og kagen skæres i passende bidder

Kokosstænger med karamel