Hvis jeg skulle vælge mellem lakrids eller vingummi resten af mit liv, ville jeg uden tvivl vælge det sorte guld. Hvis du lige som mig heller ikke ville tøve længe med at svare LAKRIDS, vil du helt sikkert synes om denne opskrift på lækre bløde lakridskugler med en knasende chokoladeskal.

Lakridskugler

Ingredienser
90 ml piskefløde
50 g sukker
1 spsk lakridssirup
150 gram chokolade
Lakridspulver

Fremgangsmåde
– Hak 100 gram chokolade meget fint
– Varm fløden op og stil til side
– Smelt sukkeret i en gryde
– Rør den varme fløde i gryden med det smeltede sukker
– Hæld chokoladen i blandingen og rør til det er smeltet sammen til en ensartet masse
– Stil i køleskab til næste dag, så massen kan nå at blive stiv
– Tril små kugler af lakrids-karamel-massen
– Smelt den resterende chokolade og dyb kuglerne heri.
– Når chokoladen er stivnet lidt, tril kuglerne i lakridspulver