Lakridssirup1
Lakridssirup er virkelig lækkert, og utroligt anvendeligt! Det kan bruges i stort set alle sammenhænge, men hvis du, som jeg, har forelsket dig i Johan Bülows version, ved du også, at det kan blive ret dyrt i længden, for når man først er begyndt, er det svært at stoppe igen. Jeg bruger siruppen på min morgenyoghurt, på is, i  kager, bagværk og smoothies – kun fantasien sætter grænser.
Alt fra Johan Bülow er simpelthen så lækkert, men der er altså noget ved hjemmelavet, som selv ikke engang lakridskongen kan slå – og så er den hjemmelavede version altså også en del billigere.

Ingredienser

  • 1 pose Piratos (ca 200 gram)
  • 5 dl vand

Fremgangsmåde

  • Hæld Piratos og vand i en gryde og lad det koge op.
  • Skru ned for varmen og lad blandingen småsimre i ca. 45 minutter, indtil lakridserne er rørt ud i vandet.
  • Sørg for at røre rundt i blandingen undervejs.
  • Hvis vandet fordamper for hurtigt, tilsæt blot lidt mere vand.
  • Lad siruppen køle af – den bliver tykkere og mere sirup-agtig, når den er helt kold.

Lakridssirup2Lakridssirup1

 

Ps. du kan jo eksempelvis bruge den i denne lækre galette med blommer, marcipan og lakrids