lasagnemuffinsLasagnemuffins

Da jeg havde lavet disse rødbederavioli til aftensmad den anden dag, var der en del pastadej tilovers, som jeg ikke ville lade gå til spilde, og da lasagne er en af mine absolutte livretter, besluttede jeg at ville bruge dejen til lasagneplader.
Når der er lasagne på menuen, betyder det som regel, at der er rester til madpakken dagen efter. Der er altså bare et eller andet vildt lækkert over daggammel lasagne – og hvis du spørger mig, skal den helst være kold.
Jeg droppede derfor idéen om lasagne til aftensmad og besluttede i stedet at lave disse lasagnemuffins, som er nemme at spise og derfor perfekte til madpakken.
Jeg giver her mit bud på lasagne, med en kødsovs fuld af grøntsager, men den kan selvfølgelig varieres i det uendelige!

Ingredienser 

Pastadej
Vær opmærksom på, at der er mere dej end nødvendigt. Brug evt. den resterende dej til rødbederavioli, eller lav halv portion. Dejen kan sagtens holde sig et døgn i køleskabet.

  • 350 g durummel 3 æg 
  • 1 tsk salt
  • 1 rødbede (hvis du hellere vil have helt almindelige lasagneplader undlader du blot rødbeden)

Lasagne:

  • 200 g oksekød
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 6 gulerødder
  • 200 gram hvidkål
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • Oregano
  • Timian
  • 1 karton mornaysovs
  • Mozarella

Fremgangsmåde
Pastadej

  • Skræl rødbeden og blend den til pure
  • Hæld mel ud på bordet og lav en fordybning i melet.
  • Hæld et æg i fordybningen og pisk det sammen med en gaffel
  • Begynd lige så forsigtigt at piske mel med ind i blandingen.
  • Tilsæt rødbedepure og salt, og pisk det sammen med æggeblandingen
  • Tilsæt de sidste æg på samme måde
  • Ælt til sidst dejen med hænderne til den bliver glat og elastisk.
  • Lad hvile på køl i 30 minutter.
  • Rul dejen helt tynd ud og udstik 12 cirkler (store nok til at gå op af kanterne i en muffinsform)
  • Pres en cirkel ned i hver sin form, så hele bunden og kanterne er dækket.
  • Af den resterende dej udstikkes 12 små cirkler, med samme størrelse som muffinsformene.
  • Stil til side og lav kødsovsen

Kødsovs

  • Hak løg og hvidløg fint, og svits det i en gryde
  • Tilsæt kød og brun det godt
  • Riv kål og gulerødder fint
  • Tilsæt de resterende ingredienserne og lad sovsen simre til den er tyknet

Samling af lasagnen

  • Lasagnepladerne som allerede er i muffinsformene fungerer som bund for lasagnen, så den er nem at spise med fingerene uden at det sviner
  • Læg et lag kødsovs, et lag morneysovs, og en af de små lasagneplade-cirkler
  • Tilføj endnu et lag kødsovs og et lag mornaysovs og top med mozarella
  • Bag ved 200 grader i 10-15 minutter
  • Lasagnemuffinsene skal køle helt af inden de slipper formen
    LasagnemuffinsLasagnemuffins