Jeg har taget forskud på fejringen af fastelavn i år, for jeg skal nemlig ud at rejse… Og det er en lang rejse.
D. 6. februar rejser jeg til Spanien. I forbindelse med min uddannelse har jeg valgt at tage et semester på universitetet i Granada. Jeg glæder mig helt vildt, men har de største sommerfugle i maven!
Der er mange ting, jeg kommer til at savne ved Danmark – mine venner, min familie og selvfølgelig min søde kæreste, men jeg kommer altså også til at savne mit køkken!
Jeg ved endnu ikke, hvor jeg skal bo det næste halve år, men jeg ved, at spanierne ikke går ret meget op i madlavning, fordi det er så billigt at gå ud at spise. Jeg har erfaret, på mine tidligere rejser til Spanien, at der i mange hjem ingen ovne er, hvilket jo i hvert fald gør det lidt problematisk at bage fastelavnsboller 🙂
Derfor bagte jeg i går disse lækre fastelavnsboller. Jeg elsker fastelavnsboller, men kan aldrig beslutte om jeg synes, de er bedst med creme, marcipan eller syltetøj (kæmpe dilemma)! Derfor har jeg bagt disse i mini-udgave, så man sagtens kan spise tre, og derfor få smagt alle tre slags!
Fastelavnsboller

Ca. 32 stk mini fastelavnsboller

Dej:
Ingredienser:
2 ½ dl mælk
50 g smør
25 g gær
1 æg
3 spsk sukker
1 tsk kardemomme
¼ tsk salt
Ca 500 g hvedemel

Fremgangsmåde:

-Mælk og smør lunes i en gryde til smørret er smeltet
-Gæren udrøres i mælken og det smeltede smør (vær sikker på at blandingen er lille-fingervarm)
-Alle de øvrige ingredienser tilsættes og æltes godt igennem (Jeg ælter som hovedregel altid min gærdej i min. 7 minutter på røremaskine)
-Dejen stilles til hævning i ca. 45 minutter.
I mellemtiden har du masser af tid til at lave fyldet.

Vanilje-creme:
Den nemme løsning: Du kan købe de der færdiglavede pakker, hvor der bare skal tilsættes vand
Den endnu nemmere løsning (du slipper for at lede i supermarkedet efter færdigblandingen, og skal bruge maks 5 minutter på at bikse en lækker creme sammen)

Ingredienser:
1 æg
1 spsk sukker
1 spsk maizena
1 dl mælk
1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne piskes sammen i en gryde og varmes op til den begynder at tykne, under konstant piskning. Cremen må gerne være meget fast, da den så nemmere bliver i bollerne.

Marcipanfyld:
50 g marcipan
50 g sukker
50 g smør

Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne æltes sammen

Hindbærmarmelade (købt marmelade kan også sagtens bruges)
300 g frosne hindbær
200 g sukker (tilsæt mere, hvis den skal være sødere)
Melatin

Fremgangsmåde:
– Hindbær og sukker blandes i en gryde og bringes langsomt i kog.
– Lad marmeladen koge ved jævn varme i ca. 5 minutter
– Tilsæt melatin og lad massen koge yderligere 2 minutter.
– Lad marmeladen køle af inden brug

Fastelavnsboller
-Når dejen har hævet, rulles den helt tyndt ud og skæres i kvadrater. Jeg skar mine ud i størrelsen 6×6.
-En klat fyld lægges på dejen og alle hjørner bøjes ind og lukkes tæt til.
-Bollerne sættes til at efterhæve ca. 30
-Bages ved 200 grader alm. ovn i ca. 8 minutter.
Jeg pyntede bollerne med henholdsvis hvid chokolade og mandler, glasur, og mørk chokolade og frysetørrede hindbær.

Fastelavnsboller