minitærter med blomme og rabarber

Efteråret har ramt os, og min fryser er fuld af bær og frugter fra sommerens høst. Det føles som om, at sommeren forlænges lidt, når der stadigvæk er mulighed for hjemmedyrkede lækkerier – også selvom de allerede har været frosset ned i et par måneder.
Til disse små hapsere brugte jeg både rabarber og blommer, som tilfører en syrlighed til den ellers meget sukkerholdige kage. Jep, den er ikke sund! I er advaret – men så er det jo godt, at tærterne er så små, at de næsten ikke tæller med i regnskabet!

God bagelyst!

Ca. 10 små tærter
Ingredienser: 
125 gram hvedemel
80 gram koldt smør
1/2 sammenpisket æg
1,5 spsk flormelis
En knivspids salt
100 gram rabarber
100 gram blommer
80 gram brun farin
2 tsk kanel
55 gram smør

Fremgangsmåde: 
– Smuldr smør i hvedemelet, så det ligner rasp
– Tilsæt flormelis og salt, og saml hurtigt dejen med ægget
– Stil på køl i ca. 1/2 time
– Kog rabarber og blommer møre i en gryde
– I en anden gryde smeltes brun farin, kanel og smør sammen
– Rul den kolde tærtedej ud, og udstik 10 små cirkler, som passer i bunden en en muffinform
– Forbag bundene i ca. 10 minutter i ovnen, mens den varmer op til 200 grader
– Fordel blommer og rabarber på bundene og hæld massen af farin og smør over
– Bag i ca. 20 minutter
– Lad køle helt af

minitærter med blommer og rabarber