Min fryser er fuld af lækre bær og frugter fra mine forældres have, så der var masser af vælge imellem da jeg besluttede mig for at lave en lækker sommerdessert. Da det så også var muligt at sidde på altanen og spise den, (dog med tæppe og mellem regnbygerne),  føltes sommeren pludselig lidt længere.
God fornøjelse

Æble-/rabarbergrød Æble-/rabarbergrød

 

Grød
Ingredienser: 
100 gram rabarber
2 æbler
2 spsk vand
2 spsk rørsukker
1 tsk maizena

Fremgangsmåde:
– Skræl æblerne og skær dem i små tern
– Kog æbletern og rabarber med vand og rørsukker til frugterne er kogt møre
– Tag lidt væske fra og opløs en tsk maizena heri
– Hæld væsken med maizena tilbage i gryden og kog blandingen op
– Lad køle af

Vaniljecreme
Ingredienser:
1 æg
1 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
2 spsk sukker
1 tsk maizena
1 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
– Bland alle ingredienserne, på nær fløden,  i en gryde og pisk konstant indtil det koger op og får en creme-agtig konsistens
– Lad køle helt af
– Pisk fløden til flødeskum og vend den med cremen.

Brændt hvid chokolade
Ingredienser:
100 gram hvid chokolade

Fremgangsmåde:
– Hak chokoladen fint
– Bag den i et ovnfast fad ved 120 grader i ca. 40 minutter
– Rør rundt i chokoladen ofte (ca. hvert tiende minut)
– Hæld på bagepapir og lad køle af

 

SERVÉR  🙂
… Gerne med friske bær