rødbederavioliRødbederavioli
Jeg er kæmpe fan af pasta, og har slet ikke noget imod at spise spaghetti med ketchup i ny og næ. Selvom jeg er studerende, sker det dog sjældent, da jeg elsker at eksperimentere med min egen pastadej. At bikse en dej sammen til pasta er faktisk langt fra så besværligt, som man skulle tro – og det kan sagtens lade sig gøre, at rulle dejen tynd nok, uden brug af en pastamaskine. Dog skal du være forberedt på, at kagerulle, og ikke mindst armkræfter, bliver sat på prøve – men det vil helt sikkert være det værd!
En af de mange fordele ved at lave ting fra bunden er, at du helt selv er herre over, hvad du kommer i. Du undgår de skadelige tilsætningsstoffer og kan i stedet prøve dig frem med nye og spændende ingredienser.

Der er i denne opskrift nok raviolifyld til 2 personer, men pastadej til dobbelt så mange. Dejen kan sagtens holde sig i køleskab til næste dag, hvor du kan rulle den ud og bruge den i nye pastaretter – eksempelvis disse lækre lasagnemuffins, der er perfekte til madpakken!

Rødbedepasta:
Ingredienser

  • 350 g durummel
  • 3 æg
  • 1 rødbede
  • 1 tsk salt

Raviolifyld:
Ingredienser 

  • 100 g mozarella
  •  En håndfuld frisk spinat
  •  2 store spsk hytteost
  • 1 pakke seranoskinke

Fremgangsmåde:

  • Skræl rødbeden og blend den til pure
  •  Hæld melet på bordet og lav en fordybning
  •  Hæld et æg i fordybningen og pisk det sammen med en gaffel
  •  Begynd lige så forsigtigt at piske mel med ind i blandingen
  • Tilsæt rødbedepure og salt, og pisk det sammen med æggeblandingen
  • Tilsæt de sidste æg på samme måde
  • Ælt til sidst dejen med hænderne til den bliver glat og elastisk.
  • Lad hvile på køl i 30 minutter.

I mellemtiden kan du lave raviolifyldet

  • Blend alle ingredienserne, på nær skinken
  • Skær skinken ud i små tern og tilsæt.
  • Når dejen har hvilet, deles den i to og den ene del rulles helt tyndt ud (tyndere end du tror, da dejen hæver lidt, når den bliver kogt)
  • Tag et glas og udstik 20 cirkler (mit glas var ca. 6 cm i diameter)
  • Læg en tsk fyld på den ene side af cirklen
  • Pensl med æg rundt i kanterne
  • Luk raviolien sammen, og tryk kanterne sammen med en gaffel
  • Kog raviolien i en stor gryde vand, indtil de flyder op til toppen og server evt. med en god tomatsovs.Rødbederavioli