Jeg er blevet ret vild med at bruge dadler som et naturligt sødemiddel i mit bagværk, og der er blevet eksperimenteret med rigtig mange forskellige opskrifter, hvor denne ingrediens indgår. Disse søde empanadas fyldt med dadelkaramel, æbler og kanel er en rigtig efterårskage, men jeg skulle dog hilse at sige, at de også smager ganske udemærket på en varm dag i august 😉
Jeg har ikke valgt at bruge dadlerne som et sundere alternativ, men blot fordi jeg godt kan lide, den konsistens de giver. Dejen er fuld af fedt og sukker, så det er altså ikke en sund hapser, hvis du er på diæt   – tag i stedet en enkelt og nyd den med god samvittighed alligevel

søde empanadas med æblefyld
Søde empanadas med æble

Ingredienser:
Dej:
25 gram gær
1 æg
100 gram smeltet margarine
55  gram sukker
Ca. 500 gram hvedemel

Fyld:
6 dadler
2 spsk kokosolie
1 spsk peanut butter
1 spsk tahini
1 tsk vaniljesukker
Lidt salt
2 æbler
3/4 dl vand
1 spsk kanel

Fremgangsmåde:
Dej:
– Opløs gæren i vandet
– Tilsæt smeltet margarine, æg og sukker og rør rundt
– Tilsæt mel og ælt dejen til den er glat
– Lad hæve et lunt sted i 1 time
– Tænd ovnen på 200 grader
– Rul dejen ud og stik 24 cirkler ud med et glas
– På de 12 af cirklerne lægges en klat ‘karamel’ og æblemos og kanten smøres med lidt sammenpisket æg
– De andre 12 cirkler lægges ovenpå og kanterne trykkes godt sammen med en gaffel
– Smør med æg og drys med lidt sukker
– Bag kagerne i ca. 10-15 minutter

Fyld:
– Blend dadler, kokosolie, peanut butter, tahini, vaniljesukker og salt til en karamellignende masse
– Skræl æblerne og skær dem i små stykker
– Kog æblestykkerne med vand og kanel til æblerne er bløde
søde empanadas med æblefyld