Tomat-rødbede-marmelade

Oftest forbindes marmelade med søde frugter kogt til mos og som fast inventar på det klassiske morgenbord. Men marmelade kan bruges til så meget andet!
Rødbeder kan holde sig i evigheder, og sidst på ugen, når alle andre grøntsager er spist op, ligger der ofte en lille ensom rødbede i min ellers tomme grøntsagsskuffe. I går fik jeg ondt af den stakkels rødbede, som denne gang kun fik selskab af en håndfuld godt modne tomater. Min medlidenhed endte ud i denne tomat-rødbede-marmelade. På trods af, at jeg har kaldt den en marmelade, har den altså ikke meget at gøre med Den Gamle Fabrik. Man kunne vel lige så godt kalde den for en kompot, grød eller… Uanset navnet er den i hvert fald meget velsmagende.
Den søde smag fra rødbeden harmonerer fantastisk med chilien, og tomaternes smag forstærkes og kommer virkelig til sin ret.
Middagen stod på pizza, og tomat-rødbede-marmeladen gjorde lige det sidste. Jeg er dog sikker på, at den ville gøre sig endnu bedre til gryde- og simreretter, eller retter hvortil man ellers ville spise syltede rødbeder.
Tomat-rødbede-marmelade
Ingredienser

  • 5 tomater
  • 1 rødbede
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dl vand
  • 1 spsk maizena
  • Chili efter smag

Fremgangsmåde

  • Skræl rødbeden og skær den og tomaterne i helt små tern
  • Tilsæt honning, citron og vand og lad det småkoge i ca. 20 minutter, eller til rødbeden er mør
  • Mos rødbeden og tomaterne med en gaffel
  • Tilsæt maizena og lad koge yderligere 5 minutter
  • Tilsæt chili efter smag
  • Hæld på glas og lad køle af